Besselaar

Plaats
Buurtschap
Sint-Michielsgestel Meierijstad
Zuidoost-Brabant
Noord-Brabant

Besselaar

Terug naar boven

Status

- Besselaar is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, in grotendeels gemeente Sint-Michielsgestel (t/m 1995 gedeeltelijk (en grotendeels) gemeente Sint-Oedenrode (in 1996 over naar gemeente Sint-Michielsgestel), gedeeltelijk gemeente Schijndel (in 1996 over naar gemeente Sint-Michielsgestel), gedeeltelijk gemeente Sint-Michielsgestel, en gedeeltelijk gemeente Boxtel (in 1996 over naar gemeente Sint-Michielsgestel)), en deels gemeente Meierijstad (t/m 2016 gemeente Schijndel).

- De buurtschap Besselaar valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Gemonde, deels onder het dorp Schijndel.

- De buurtschap Besselaar heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1840 Bersselaar.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Besselaar ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Gemondseweg (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de weg Bodem van Elde), Bodem van Elde (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de weg Vier Gemalen (Schijndel)), Broekstraat (het gedeelte van deze straat Z van de weg Bodem van Elde), Beekseweg, Beek, Sliperman (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de weg Hermalen), Gemondsedijk, Vier-Gemalen (Gemonde), Rietstok, Twijnmeer (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de Koudenbergstraat), Koudenbergstraat (het gedeelte van deze straat N van rondom het kruispunt met de weg Het Hof), Koudenberg, Vossenholen en Overkamp. De buurtschap Besselaar ligt direct ZO en direct O van het dorp Gemonde, ZZO van het dorp Sint-Michielsgestel, W van het dorp Schijndel, NW van de dorpen Olland en Sint-Oedenrode, NNO van het dorp Liempde, NO van het dorp Boxtel en O van het dorp Esch.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de buurtschap Besselaar 28 huizen met 191 inwoners. Tegenwoordig heeft de buurtschap ca. 115 huizen met ca. 290 inwoners.

Reactie toevoegen