Benedeneind (Veenendaal)

Plaats
Buurtschap
Veenendaal
Utrecht

Benedeneind (Veenendaal)

Terug naar boven

Status

- Benedeneind is een buurtschap in de provincie Utrecht, in de streek Gelderse Vallei, gemeente Veenendaal.

- De buurtschap Benedeneind valt, ook voor de postadressen, onder de stad Veenendaal.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Benedeneind ligt in het ZO van Veenendaal, rond de wegen Benedeneind, Gelders Benedeneind, de aan beide wegen parallel lopende Grebbeweg, en het Utrechtse deel van de Meentdijk (de provincie- en gemeentegrens loopt ter plekke langs of door de Dragonderweg). Verwarrend aan de laatste naam is dat dit wel onder het Utrechtse Veenendaal valt. Dat komt door een grenscorrectie in 1960. In dat jaar is ´Gelders Veenendaal´, het deel van Veenendaal dat in de provincie Gelderland (gemeente Ede) lag, overgeheveld naar de provincie Utrecht en de gemeente Veenendaal. Daaronder dus ook het ´Gelders Benedeneind´, dat dus altijd zo is blijven heten.

Terug naar boven

Statistische gegevens

- De buurtschap Benedeneind omvat 10 panden aan het Benedeneind, 30 aan het Gelders Benedeneind, 30 aan de Grebbeweg en 2 aan de Meentdijk. Totaal dus ca. 70 huizen met ca. 200 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- In verband met woningbouwplannen in de omgeving, o.a. de nieuwbouwbuurt Veenderij, is in 2014 het bestemmingsplan Gelders Benedeneind - Veenderij-Zuid vastgesteld.

Reactie toevoegen