Belgeren

Plaats
Buurtschap
Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Belgeren

Terug naar boven

Status

- Belgeren is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Deurne. T/m 1925 gemeente Vlierden.

- De buurtschap Belgeren valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Vlierden.

- De buurtschap Belgeren heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Belgeren ligt rond de wegen Belgerenseweg, Waterstraat, Haamakkersweg, Brouwhuisweg (het gedeelte van deze weg gelegen tussen de N279 en de bebouwde kom van het dorp Vlierden) en Vlierdenseweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom en Z van het dorp Vlierden; W zijde). Vermoedelijk valt een groepje huizen en vakantieaccommodaties NW van het dorp Vlierden, gelegen rond de wegen Hees, Schooteindseweg, Biesdeel, Hoge Zijdeweg en Rijntjesdijk, ook nog tot de buurtschap Belgeren te rekenen. De buurtschap ligt direct ZW en direct W (en vermoedelijk ook nog direct NW) van het dorp Vlierden, ZW van het dorp Deurne, ZO van de stad Helmond, N van de dorpen Ommel en Asten, NO van het dorp Lierop, en Z van het dorp Bakel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Belgeren 9 huizen met 54 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen en ca. 135 vakantieaccommodaties, met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen