Bankert

Plaats
Buurtschap
Gemert-Bakel Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Bankert

Terug naar boven

Status

- Bankert is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, in deels gemeente Gemert-Bakel (t/m 1996 gemeente Bakel en Milheeze, in 1997 over naar gemeente Gemert-Bakel), deels gemeente Deurne (t/m 1925 gemeente Deurne en Liessel, in 1926 over naar gemeente Deurne).

- De buurtschap Bankert valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Milheeze, deels onder het dorp Deurne.

- De buurtschap Bankert heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1627 Banckart, 1633-1637 op den Bankert, op de grote Banckert.

Naamsverklaring
Oorspronkelijk de naam van een boerderij. Misschien het patroniem Banckert respectievelijk Banckers, of anders een samenstelling met aard 'beploegde of bebouwde grond, bouwland'.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bankert ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Hoevensebaan (het gedeelte Z van de weg Hoevense Klamp), Nieuwe Erven (het gedeelte Z van de Hoefweg), De Legge, Bultweg, Oude Kerkbaan, Milhezerweg (het gedeelte N van het kruispunt met de Bankertseweg en de Fortweg), Fortweg, Duifweg, Staartweg en Padbrugseweg (het gedeelte N van het kruispunt met de Duifweg). De buurtschap ligt ZO van het dorp Milheeze, OZO van het dorp Bakel, N van het dorp Deurne, NNW van het dorp Walsberg en WNW van het dorp Ysselsteyn.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Bankert omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg en welzijn: - "Midden in de Peel, de kruidenstreek bij uitstek, ligt De Kruidenhoeve, in buurtschap Bankert bij het dorp Milheeze. In een oase van rust beleef je hier gedurende het hele jaar door de natuur in haar puurste vorm. De Kruidenhoeve is een prachtlocatie met verschillende sfeervolle gebouwen, waar passende zorg wordt geboden aan zowel jongeren als ouderen. Beschermd maar toch vrij! Een zeer gevarieerd activiteitenaanbod waarbij de dieren en de tuin centraal staan zorgt ervoor dat er voor elk wat wils is. Wij bieden: seniorenopvang; dagbesteding voor (jong)volwassenen; VSO-stageplaatsen; logeeropvang; buiten- en naschoolse opvang. Ben je op zoek naar passende zorg? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een rondleiding. De koffie staat altijd klaar.

Ook voor recreatie is De Kruidenhoeve (adres: Bankert 5) een prachtige plek om te bezoeken en te komen genieten, voor zowel individuele bezoekers als groepen. Voor fietsers hebben wij speciale oplaadpunten gecreëerd. Ook is er gelegenheid voor het plakken van een lekke band, het vullen van een bidon en het aanschaffen van een leuk souveniertje. Onder begeleiding en op eigen niveau werken onze deelnemers mee aan het onderhouden van de tuinen, het bereiden van de kruidenproducten en het serveren jouw consumptie. Op ons sfeervolle terras of in de prachtige kruidentuin kun je even tot rust komen of lekker bijkletsen. Wij heten je van harte welkom op De Kruidenhoeve waar zoveel valt te kijken, proeven, ruiken, voelen en horen!" In 2018 is op het terrein van De Kruidenhoeve Prikkelarm Centrum De Regenboog geopend. Op De Regenboog worden kinderen opgevangen die niet binnen het huidige onderwijssysteem passen of een eigen plek zoeken. Ook vindt hier buiten- en naschoolse opvang plaats.

Reactie toevoegen