Bakertand

Plaats
Buurtschap
Tilburg
Hart van Brabant
Noord-Brabant

Bakertand

Terug naar boven

Status

- Bakertand is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, gemeente Tilburg. T/m 1996 gemeente Goirle. In 1997 deels over naar de gemeente Tilburg (het N deel van de buurtschap, N van de weg Bakertand), het andere deel (de weg Bakertand en Z daarvan) blijft dan gemeente Goirle, en gaat in 2001 ook over naar de gemeente Tilburg. In 2017 (in zijn geheel) over naar de gemeente Goirle.

- De buurtschap Bakertand valt, ook voor de postadressen, onder de stad Tilburg.

- De buurtschap Bakertand heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bakertand ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Dorenweg, Nieuwe Tilburgseweg, Stappegoorweg (het gedeelte van deze weg Z en W van de driesprong van deze weg N van de A58), Abcovenseweg (het gedeelte van deze weg N van de minirotonde bij de Rillaerse-Baan en de weg Hoge Wal), Bacseweg, Hoge Wal (ZW van de driesprong van deze weg alleen N zijde, NO daarvan beide zijden), Lage Wal, Oude Beeksepad en Hilvarenbeekseweg. De buurtschap is deels bedrijventerrein. De buurtschap Bakertand ligt aan beide zijden van de A58, maar voornamelijk Z daarvan, direct Z van de stad Tilburg, direct NO van het dorp Goirle, ONO van het dorp Riel, WZW van het dorp Moergestel en NW van de dorpen Biest-Houtakker en Hilvarenbeek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Bakertand (dan: Bakervond) 6 huizen met 41 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 30 huizen en ca. 30 bedrijfsgebouwen, met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen