Annen

Plaats
Dorp
Aa en Hunze
Drenthe

annen camping de hondsrug 1970 [640x480].jpg

Annen Camping De Hondsrug 1970

Annen Camping De Hondsrug 1970

Annen

Terug naar boven

Status

- Annen is een dorp in de provincie Drenthe, gemeente Aa en Hunze. T/m 1997 (hoofdplaats van de) gemeente Anloo.

- Onder het dorp Annen valt ook de buurtschap Breeland.

Terug naar boven

Naam

Inwoners
Inwoners van dit dorp heten Anneroelen.

Terug naar boven

Ligging

Het dorp Annen ligt WZW van de dorpen Annerveenschekanaal, Wildervank en Veendam, W van de dorpen Eexterveen en Eexterveenschekanaal, WNW van het dorp Nieuwediep, NW van het dorp Gieterveen, NNW van de dorpen Eext en Gieten, NO van de dorpen Anloo, Gasteren, Anderen, Rolde en Loon en de stad Assen, ONO van het dorp Taarlo, OZO van het dorp Zeegse, ZO van de dorpen Schipborg, Tynaarlo en Zuidlaren, Z van het Zuidlaardermeer en het dorp De Groeve en ZZW van het dorp Zuidlaarderveen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 heeft Annen 63 huizen met 419 inwoners. Tegenwoordig heeft het dorp ca. 1.500 huizen met ca. 3.700 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

Als je je nader wilt verdiepen in de geschiedenis dit dorp, kun je terecht bij Historische Vereniging Annen.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Annen heeft 2 rijksmonumenten.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Koningsdag.

Terug naar boven

Links

- Algemeen: - Site van en over Annen.

- Nieuws: - Dorpskrant Oeleneis is via de link ook online te lezen.

- Belangenvereniging: - Dorpsbelangen Annen.

- Sport: - Rijvereniging De Brinkruiters is een vereniging voor iedereen in Annen en omgeving die actief is op paardengebied. De vereniging is er voor wedstrijd- en recreatierijders, pony's en paarden, dressuur, springen en mennen, beginners en gevorderden. Bij deze vereniging kun je rijden als je over een eigen paard of pony beschikt. Daarnaast worden op de maandag lessen verzorgd met manegepony's. De vereniging heeft de beschikking over een eigen binnenmanege. Naast de wekelijkse lessen worden in de manege geregeld activiteiten georganiseerd, zoals onderlinge wedstrijden, clinics en cursussen. De bosrijke omgeving van Annen wordt regelmatig door de vereniging gebruikt voor het organiseren van speciale ritten, zoals de Stroomdalrit in juni en de Oliebollenrit in december.

- Zorg: - Zorgboerderij Annen biedt vraaggerichte zorg op verschillende locaties in het dorp en in Zuidlaren. Ze verzorgen arbeidsmatige dagbesteding op maat voor cliënten van 16 jaar en ouder, en beschermd wonen voor kinderen en jeugd van 6 tot 18 jaar. Verder hebben ze het programma PK: Paard en kracht voor jonge kinderen. Gedurende 6 woensdagmiddagen kunnen hier groepjes van maximaal 6 kinderen terecht die wel wat extra ‘power’ kunnen gebruiken. De gecertificeerde en ervaren coach leert kinderen met behulp van paarden en pony’s om zelfbewuster, zelfverzekerder en assertiever te worden. Dit alles gebeurt buiten en spelenderwijs.

Reactie toevoegen