Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden en Privacy policy

Auteursrecht
Op de teksten en afbeeldingen op Plaatsengids.nl rust auteursrecht, van de uitgever dan wel van haar redacteuren. U mag deze dan ook niet overnemen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Linken en deeplinken
Uiteraard mag u op uw eigen site wel linken naar Plaatsengids.nl, of naar specifieke pagina´s op Plaatsengids.nl. U kunt op uw lokale site bijvoorbeeld linken naar `uw` plaats op Plaatsengids.nl, zodat u de informatie over uw plaats, die voortdurend aan wijzigingen onderhevig is, niet zelf hoeft bij te houden.

Links naar elders op het internet
Op bijna iedere plaatshomepage hebben wij wel één of meer links naar aanvullende sites over die plaats elders op het internet. Doel is om voor nadere informatie over een plaats alleen naar hogekwaliteits-sites te linken, om zo het kaf van het koren te scheiden, en ú veel zoekwerk te besparen, maar uiteraard zijn wij niet verantwoordelijk voor de inhoud van die sites. Dat zijn alleen de site-eigenaren zelf.

Levering van goederen en diensten
Het raadplegen van de informatie op Plaatsengids.nl is voor u geheel gratis. U hoeft zich ook niet te registreren. Als u van de laatste nieuwtjes op de hoogte wilt blijven, kunt u zich abonneren op onze maandelijkse Nieuwsbrief. Zie rechtsbovenaan op de homepage.

Advertenties en webwinkels
De kosten van ontwikkeling en onderhoud van de site, en van de beroepsredacteuren die - naast de vele vrijwilligers - aan de site werken, worden bekostigd uit advertenties en goederen en diensten die u via de site kunt bestellen. Zo kunt u bijvoorbeeld een vakantie boeken bij een hotel, camping of bungalowpark en kunt u reisgidsen, atlassen en wandel- en fietsroutes bestellen. Verder promoten wij op onze linkspagina een beperkt aantal webwinkels.

Wij attenderen u er op dat Plaatsengids.nl in deze transacties geen partij is en dat u rechtstreeks zaken doet met de leverancier van de desbetreffende goederen en diensten. Uiteraard gaan wij alleen met gerenommeerde partijen in zee die hun sporen op hun gebied hebben verdiend (bijvoorbeeld Bol.com, Booking.com, Belvilla).

Vaste boekenprijs
De prijzen van boeken en overige literatuur die wij op onze site vermelden, zijn de wettelijke vaste nieuwprijzen. Prijswijzigingen zijn voorbehouden. Dat wil zeggen dat de prijs zoals die bij de leverancier geldt, altijd de meest actuele prijs is en daarom bepalend. Voor Bol.com geldt dat zij ook tweedehands boeken in hun assortiment hebben. Mocht een boek alleen nog tweedehands verkrijgbaar zijn, dan kan de prijs uiteraard afwijken van de nieuwprijs. Doorgaans is de tweedehands prijs lager, maar bij schaarse boeken kan die prijs evt. ook hoger zijn dan de oorspronkelijke nieuwprijs.

Privacy policy

De site Plaatsengids.nl is een initiatief van en wordt beheerd door uitgeverij Plaatsengids.nl. Uitgeverij Plaatsengids.nl registreert geen persoonsgegevens, anders dan uw e-mailadres zodra u zich abonneert op onze Nieuwsbrief. Dat is ook het enige gegeven dat wij van u vragen. Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor het verzenden van de Nieuwsbrief en verstrekken het onder geen beding aan derden.