Aerdenburg

Plaats
Buurtschap
Zevenaar
Liemers
Gelderland

Aerdenburg

Terug naar boven

Status

- Aerdenburg is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Liemers, gemeente Zevenaar. T/m 1984 gemeente Herwen en Aerdt. In 1985 over naar gemeente Rijnwaarden, in 2018 over naar gemeente Zevenaar.

- De buurtschap Aerdenburg valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Aerdt.

- De buurtschap Aerdenburg heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1830-1855 Aerdenburg, 1913 Aardenburg.

Naamsverklaring
Betekent burg 'statig huis met de bijgedachte aan een burcht' en Aerden-, dat betrekking heeft op het nabijgelegen dorp Aerdt.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Aerdenburg ligt rond de gelijknamige weg, die evenwel niet aaneengesloten is: feitelijk betreft het in totaal drie zijweggetjes van de weg Aerdtsedijk, die hier deel uitmaakt van de dorpskern van Aerdt. De buurtschap ligt Z van de afgesneden rivierarm de Oude Rijn, N van de plas De Bijland en het Bijlands Kanaal, O van het Pannerdens Kanaal, direct N van het dorp Aerdt, NW van het dorp Herwen, NO van het dorp Millingen aan de Rijn, ONO van het dorp Pannerden, Z van het dorp Ooy en de stad Zevenaar, ZZW van het dorp Oud-Zevenaar en ZW van het dorp Babberich.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Aerdenburg omvat een handvol huizen, met circa 20 inwoners.

Reactie toevoegen