Achterste Rith

Plaats
Buurtschap
Breda
West Brabant Baronie en Markiezaat De Rith
Noord-Brabant

Achterste Rith

Terug naar boven

Status

- Achterste Rith is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, daarbinnen in de streek Baronie en Markiezaat, en daar weer binnen in het streekje De Rith, gemeente Breda (t/m 1941 gemeente Princenhage).

- De buurtschap Achterste Rith valt onder het 'dorp in de stad' Princenhage (volgens onder andere de inwoners van dit voormalige dorp, dat thans een wijk van de stad Breda is; zie daarvoor de pagina over het streekje De Rith, en de pagina over dit 'dorp in de stad' en de voormalige gemeente Princenhage), maar valt officieel, ook voor de postadressen, onder de stad Breda.

- De buurtschap Achterste Rith heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Achterste Rith ligt rond de wegen Rithsestraat (het gedeelte tussen de wegen Vuchtschoot en Achterste Rithweg) en Achterste Rithweg. De buurtschap ligt ZW van de stad Breda en de Bredase wijk Princenhage, ligt W in het streekje De Rith - het hele landelijk gebied WZW en ZW van Breda -, en ligt W van de A16/A58 en NW van het dorp Effen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Achterste Rith omvat ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen