Achterbroek (Lierop)

Plaats
Buurtschap
Someren
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Achterbroek (Lierop)

Terug naar boven

Status

- Achterbroek is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Someren. T/m 30-4-1935 gemeente Lierop.

- De buurtschap Achterbroek valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Lierop.

- De buurtschap Achterbroek heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Achterbroek ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Oude Goorenweg (de Z helft van deze weg), Schouwenweg, Verhagenstraat, Vleutlaan, Steemertseweg (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de wegen Kerkenhuis/Achterbroek en de A67), Groenebeemdweg (het gedeelte O van de weg Kerkenhuis) en Kerkenhuis (de tak van deze weg NO van de driesprong Kerkenhuis). De buurtschap ligt N van het dorp Lierop, NNW van het dorp Someren, WNW van het dorp Ommel, NW van het dorp Asten, ZW van de dorpen Vlierden en Deurne en ZZO van de stad Helmond.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Achterbroek 29 huizen met 137 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen