Skip to content
Genhout » Bezienswaardigheid

Bezienswaardigheid

Genhout » Sint Hubertuskerk

Plaatsnaam: 
Genhout
Type: 
Kerk
Beschrijving: 

De St. Hubertuskerk werd in 1937 gebouwd naar ontwerp van de Maastrichtse architect Alphons Boosten. Van verre zien we de kopergroene torenspits al. De Hubertuskerk (41 meter lang en 30 meter breed) is duidelijk geïnspireerd op de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Boostens woonplaats en werd gebouwd van gele Beeker bakstenen op een plint van natuursteen. De 42 meter hoge toren heeft een koperen bedekking, de andere daken zijn met leisteen bedekt. De  kerk telt 450 zitplaatsen.

...Verder lezen.

Genhout » Sint Hubertusmolen

Plaatsnaam: 
Genhout
Type: 
Molen
Beschrijving: 

De houten standerdmolen Sint Hubertusmolen uit 1802 ligt hoog op het Plateau van Schimmert, langs de Schimmerterweg (Beek-Schimmert, N584). De molen is dankzij het Europees Fonds sinds 1999 ‘s avonds met aanstralers verlicht. Bijzonder aan de molen is het geheel uit hout vervaardigde vangmechanisme, een constructie die veel overeenkomsten vertoont met ons huidige trommelremsysteem. In 1971 is de molen door de gemeente aangekocht en grondig gerestaureerd.

...Verder lezen.

Genhout » Benedenste en Bovenste Hoeve van Printhagen

Plaatsnaam: 
Genhout
Type: 
Monumentale panden
Beschrijving: 

De Benedenste Hoeve van Printhagen (adres?) is opgetrokken om twee binnenplaatsen. De in vakwerk opgetrokken tussenvleugel is gedeeltelijk in baksteen vernieuwd. Aan de buitenzijde heeft deze vleugel thans een in- en uitgezwenkte topgevel met afdekkingen, dubbele speklagen en hoekblokken van mergel, en in de top een hoekanker en een steen met omrankt jaartal 1744 en inscriptie IMCW. Verder kunt u hier een zeldzaam en fraai bakovengebouwtje bewonderen.

...Verder lezen.