Skip to content
Sittard » Natuur en recreatie » Zorgboerderij en Kinderboerderij Ophovenerhof

Zorgboerderij en Kinderboerderij Ophovenerhof

Plaatsnaam: 
Type: 
Kinderboerderij
Beschrijving: 

Boerderij Ophovenerhof* is een klein gemengd bedrijf waar mensen met een verstandelijke handicap werken. De carréboerderij is gebouwd in 1406 en gerestaureerd in 1991.

Op de kinderboerderij kunnen kinderen tussen de schapen, geiten, kippen en hangbuikzwijntjes lopen. Voor de allerkleinsten zijn er cavia's en konijntjes.

Rondom de boerderij ligt een hoogstamboomgaard. In april en mei is het een prachtig gezicht om deze boomgaard in volle bloei te bewonderen. Diverse soorten fruit zoals appels, peren, kersen en pruimen worden hier in de zomer geoogst. De imkerij is te bezichtigen. Elke donderdag wordt er op een ambachtelijke manier gebakken in het bakhuis. De oven wordt opgestookt met sjanssen. Dit zijn takkenbossen die worden gebundeld en voor later gebruik worden opgeslagen.

De producten variëren van diverse soorten brood tot broodjes, linzenvlaai, knapkoek, speculaas en andere seizoensgebonden bakproducten. Al deze producten zijn verkrijgbaar in de Boerderijwinkel.

* Molenweg 57. Tel. 046-4519711. Het complex is alleen op werkdagen geopend. Site Zorgboerderij en Kinderboerderij Ophovenerhof.

Sittard, Ophoven, Ophovener hof
Sittard, Ophoven, Ophovener hof. Ezels in de kinderboerderij
Sittard, Ophoven, Ophovener hof
0